Απολογισμός Σεμιναρίων Ελεύθερου Λογισμικού 2016

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια των Σεμιναρίων Ελεύθερου Λογισμικού 2016 άρχισαν το Σαββάτο 05/11/2016 με την παρουσίαση του περιβάλλοντος Unity σε Ubuntu και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 06/11/2016 με την παρουσίαση της σουίτας Libreoffice.

Το Σαββάτο είχαμε αρκετό κόσμο. Η αίθουσα, χωρητικότητας 30 υπολογιστών είχε γεμίσει και οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Όταν ολοκληρώθηκε το εργαστήριο μεταβήκαμε στην διπλανή αίθουσα όπου δείξαμε το Ubuntu AIO, ένα LiveCD που περιέχει διαφορετικές παραλλαγές του Ubuntu με διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας.

Την Κυριακή είχαμε αισθητά λιγότερη προσέλευση, αλλά υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από τους εκπαιδευόμενους. Δόθηκε έμφαση σε θέματα δια-λειτουργικότητας με άλλες σουίτες γραφείου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπέροχη ομάδα του Ομίλου Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου  που εν μέσω ενδιάμεσων εξεταστικών και εργασιών βρήκαν το χρόνο να οργανώσουν την εκδήλωση, να ετοιμάσουν ανακοινώσεις, φόρμες συμμετοχής και ακόμη αλμυρά και καφέδες.

Ευχαριστίες επίσης στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ετοιμασία των εργαστηρίων και την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το Cyprus Computer Society για την προβολή της εκδήλωσης μέσω των καναλιών τους.

Περάσαμε υπέροχα, ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος και προσδοκούμε σε μελλοντικές συνεργασίες.

Μπορείτε να δείτε στο FaceBook όλο το άλμπουμ με τις φωτογραφίες.